U x U

 

Jag tycker att vi behöver fler festivaler här i Sverige, och speciellt fler festivaler som sticker ut ur mängden och inte bara följer den typiska FKP Scorpiomallen, bokamassakändabandochvräkpåmedallt. Som ni kanske redan har koll på spred sig festivaldöden som en löpeld i somras, och mitt hjärta typ sprack. Inte nog med att flera goda festivaler gick i graven, dessutom satte detta troligtvis stor skräck i potentiella framtida arrangörer. För ingen vill egentligen starta upp ett stort projekt utan att veta att det kommer gå igenom, så är det bara. Jag själv har nosat lite på att arrangera festival, och minns själv att jag drömde mardrömmar om uteblivna besökare, dåligt väder, att ekonomin inte skulle gå runt och allmän flopp. Dessa rädslor kan göra så att vi missar många bra idéer och koncept, hur sämst är inte det?

 

Därför stödjer jag till 100 % den nya festivalen UxU i Umeå. Med ett helt nytt festivalkoncept tror jag att detta arr kan blåsa liv i festivalsverige. Att anpassa hela festivalen utifrån biljettköparna istället för utifrån en uppskattat biljettförsäljning är nytänkande, modigt och faktiskt rätt logiskt om man tänker efter. Det leder till större ekonomisk säkerhet för arrangörerna, och även till att folk som redan köpt biljetter känner sig delaktiga och pushar sina vänner till att göra samma sak, för ju fler desto bättre (bästa mottot för övrigt!)

 

Jag har självklart redan knipit en biljett, billigt som tusan dessutom, och tycker självklart att du skall göra desamma! Nu i starten är biljetterna så pass billiga att jag mer ser det som att stötta en spännande och rolig festivalidé än att jag faktiskt spikar ett besök i Umeå nästa sommar. För modiga arrangörer behöver allt stöd de kan få i dagens arma festivalklimat, så är det bara.

 

Om ni vill veta mer om nästa sommars stora grej, har festivalrykten skrivit om det här, och här kan ni se UxUs feta promo-video. Men framförallt tycker jag att ni skall klicka er in här och köpa en biljett på stört.

Länge leve nya festivaler!  


Tre goda.

 

Igår gjorde jag en utflykt in till stan för att krama på mina goda brudar. Började med Sushikäk på lejontrappan med Matilda. Där stod en herre och predikade om hur kass Sveriges ekonomi är, men vi struntade i honom och fokuserade mer på maten. Sedan vandrade vi vidare till bion, gjorde ett kasst val av film, och flydde till Kings Head 40 minuter in i katastrofvalet.

 

Väl på Kingan mötte vi upp Matilda och Borren och drack alkoholfritt. Helt klart en bra kväll!

 

Jag har dessutom fått hem mina skodrömmar från Asos, och de är fasen det oskönaste jag någonsin satt på fötterna (utöver pjäxor, men tror inte mördarskorna no. 1 räknas.) Har inte hjärta att skicka tillbaka finisarna, så fötterna får helt enkelt lida. Förhoppningsvis går jag in fanskapen inom en snar framtid.

 


THAILAND BABY!

 

Råkade vid niotiden klicka mig in på Norweigans hemsida och trillade över superbilliga flygbiljetter till Thailand. Dog lite av solsug. Två timmar senare har jag bokat ett par till mig och världsbästa Sara. Så mellan den 14e november och 18e december kommer vi ligga på vit sand och dricka drinkar varendaste dag. Fy fasen vad bra det skall bli, spricker nästan av pepp. Det är i dessa ögonblick jag älskar min spontana sida, och blir lycklig över att Sara har en precis lika dan.  

 
 
 

Dag ett i Köpenhamn.

Här kommer en fin redogörelse för vad vi hittade på igår, illustrerat med hjälp av min eminenta iphonekamera. 

 

 

Vi startade morgonen med kaffi på Starbucks. Jag valde en moccavariant med vit choklad. Det var inte så gott faktiskt, utan bara väldigtväldigt sött.

 

 

Det regnade typ hela bilfärden, det gjorde oss lite opepp. Även om jag sov nästan hela vägen. Men lagom till Malmö dök solen fram, wihoo. Öresundsbron var fin, det var nytt att åka över istället för att segla under.

  

Fin utsikt från hotellrummet.

  

Vi var aströtta efter resan, så kollade in ett par avsnitt Big Bang Theory innan staden fick sig en titt. Här diskuterar herrarna för övrigt om Leonards flickvän hade kunnat undersöka Sheldons prostata <3

  

Sedan gick vi ut! Solen sken fortfarande, och postlådorna var finare än i Sverige.

 

 

Lunchade precis vid rådhuset. Dog över hur god min laxsallad var, mygodz.

  

Kom hem efter ett par timmars strosande med snygga trosor. Kommer sitta som en smäck på rumpen.

  

Daniel tyckte det var tråkigt att kolla i affärer. 

 

 

Så vi avslutade dagen på rummet med ciderdrickande på fönsterbrädan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krossad.

Grumpy-Sanna.
 

 

Nu är vi framme i Köpenhamn. Solen skiner och allt är jättebra, förutom att Daniel fick mig att tappa mobilen min i stengatan </3 Mobilen gick i bitar, men tur att sånt går att lösa hemma i Sverige! NojarN inom mig är dock rädd för att låsa upp mobilen, ser framför mig en miljard glasflisor som tränger sig in i mitt arma pekfinger. 

 


Köpenhamn och skor att dö för.

 

 Idag är en bra dag, och här har ni ett par godheter som bidrar till detta!

  
  1. Årets Lucia i Göteborg kommer väljas utifrån röst och inte utseende. Jag jublar, för är inte det en självklarhet? Läs mer här.

 

  1. The Killers och M83 har slagit sin briljans samman och släppt singeln Shot at the night. Ergazm! Lyssna här.

 
  1. Världsfina skor från Asos är på väg till min brevlåda. Dessa kommer jag trippa runt i hela hösten. Vill du köpa ett eget par, går det att göra här.

 

 
  1. Jag och Daniel skall till Köpenhamn i helgen. Har inte vart där sedan jag var tolv, och något säger mig att staden är lite mer spännande när du är äldre. Det återstår att se, men jag är i alla fall galet peppad.

 

Hoppas er tisdag är minst lika bra som min!

 

 

 


Ilandsproblem.

Vår diskmaskin har slutat fungera. Jag är ensam hemma och har cirka en miljon glas att diska. Sämsta lördagskvällen på länge. 

 

 

 


omnomnom.

Nu skall ni få smaka på något som sällan dyker upp i mitt liv, nämligen att JAG bakar! Tänkte först låta bloggen få en ny kategori i form av ”mat och bak”, men asså, jag känner mig. This is once in a lifetime liksom. Speciellt med tanke på hur det gick den här gången. Här följer en utförlig beskrivning hur det går till i det haltiska köket.

 

Plommonpaj

Tidsåtgång enligt recept: ca 45 minuter.

Tidsåtgång enligt mig: typ jättelänge.

 

Börja med att lägga upp alla snygga ingredienser och ta lite bilder. Göm typ bakpulverburken, för den är ful.

 

 

Blanda ihop deg-ingredienserna. Provsmaka (såklart), och förundras över hur jäklans gött pajdeg faktiskt är. Provsmaka lite till.

 

 

 

Inse att du har missat att köpa en av ingredienserna till fyllningen. Lägg dig på kökssoffan och fundera på hur detta problem skall lösas. Käka lite plommon under tiden, men inte för många! (Magen skall överleva.)

 

Bestäm dig för att du struntar i om det blir helt enligt recept eller inte. Leta reda på något som smakar typ som det du saknar. Tänk att sött alltid är sött liksom, spela roll om det är socker eller sirap.

 

Dela alla plommon och förundras över hur snyggt det ser ut än så länge.

 

 

 

Whatthafakka lite över att man skall kombinera lime och plommon, men ringla på't ändå.

 

In med skiten i ugnen, high-fiva dig själv och vänta på resultatet.

 

Sätt i dig i soffan och möla i dig typ hela pajen, och ge dig själv en klapp på axeln för bra arbete. Skratta åt folk som går på dieter och missar din goda paj. Spara en bit till mamma.

 

 

 

Klart!

 

Jag borde lätt bli kokboksförfattare. Hade blivit en hit.

 


tisdagstristess.

Jag har hela huset för mig själv. Ett snabbt internet, hundratals böcker, massa kanaler och en katt att leka med. Kan spela min musik på högsta volym och dansa naken om jag vill.

 

Men trots detta så är jag helt galet rastlös. Har ingen inspiration till att skriva, ingen koncentration till att läsa och ingen ork till att träna. Har sett alla filmer på min hårddisk och följer ingen serie just nu. De intressanta trådarna på reddit och flashback kan jag utan och innantill vid det här laget. Jag har planer för kvällen, men kan inte redan 11.36 på morgonen börja göra mig i ordning. Försöker mig på att göra en ny spotifylista, men den blir som sina tidigare syskon. Inte så mycket till fet produkt där inte. Hur fördriver man egentligen dagarna när man inte studerar? Jobbar, ja visst, men de dagar man är ledig då?

 

Tips uppskattas, för snart börjar jag typ brodera eller något. Så uttråkad är jag.

 

 

Holland!

Gissa vem som har beställt biljetter till storasyrran i Holland?! Är så exalterad att jag kan dö här och nu. Kommer bli legendariskt. Ge mig november nu! (<-- en mening jag aldrig trodde skulle komma från mig.)

 

En höstcape.

Jag har börjat inse att det faktiskt snart är höst. Att man snart kommer behöva ha tjockare tights på benen och stickigare tröjor på kroppen. Är inte jättenöjd med den förändringen, sommar är lite godare och lite bekvämare.

 

Införskaffade mig dock här om dagen ett plagg som kommer göra övergången lite mindre smärtsam. Tror jag kommer leva i min nya jacka/cape/whatever så länge det inte snöar, så fin är den. Har köpt dramatiskt röda sammetsskor till också, vilka får hänga med så länge det inte regnar.    

 

För övrigt efterlyser jag någon som är bra på kameror som kan hjälpa mig att bli vän med vårt hushålls Nikon. För hur jag än vänder och vrider så blir alla bilder dåliga. Sämst.

 
 

Pokémon!

Det är sol ute, troligtvis typ sista riktigt somriga helgen. Och vad gör jag? Jo, ligger i sängen och skypar med den bästa kanadensaren jag vet, Tyler. Han tipsade mig om den här sidan, där man kan kombinera Pokémon till helt nya sorter. Tror det är något fel på min humor och tidsplanering, för hari typ två timmar suttit och skrattat mig till tårar åt kombinationer så som Chareler och ALLT som kombinerar Kingler.

 

Precis det jag tänkte byta ut mina högskolestudier mot... Eller inte riktigt. (Skall faktiskt jobba senare idag, så jag intalar mig att det är okej att tramsa bort förmiddagen. Heh.)  

 
 
Seriöst, skrattar så fort jag ser bilderna. Det är något fel på mig. 
 

Just nu.

 

Det börjar bli dags att skriva något om vad jag håller på med. Även om jag knappt vet själv, och även om det inte alls är så jag tänkte att hösten skulle bli.

 

Här om kvällen lämnade jag Lund. Ibland inträffar rätt saker, fast vid helt fel tillfälle. Och att börja plugga i Lund är helt enkelt ett sånt scenario. Något som egentligen passar mig jättebra, fast inte här och nu. Så istället för att ta sönder mig inombords så åkte jag hem till trygga Göteborg igen. Hem till folk som jag faktiskt inte behöver bevisa något för, utan bara kan vara mig själv med.

 

Att hela tiden vara på helspänn, träffa nya människor och vara uppmärksam på föreläsningar är något jag inte klarar av just nu. Jag behöver ta det lugnt, och faktiskt andas en liten stund. Vissa av er tänker säkert att hela grejen är ett misslyckande. Det kan jag förstå. Själv är jag bara så enormt stolt över att jag faktiskt har lyssnat på mina varningssignaler och gjorde något åt det innan allt blev för sent. För jag är en ömtålig person, som ibland pushar mig själv för hårt och sedan långt senare får stå mitt kast.

 

Så planen just nu är att jobba lite, skriva lite men mest bara ta det superlungt. Äta asgod mat, lyssna på bra musik hela dagarna och krama på mina favoritpersoner här hemma. Sjukt mycket bättre än en stressig termin i Lund om ni frågar mig.

 

Ta hand om er!