Mat.

 

Matlagning är inte riktigt min grej. Skall jag vara helt ärlig så är det verkligen inte alls min grej. Men som tur är så är både Becca och Johan riktigt duktiga kockar. Jag blir lika förvånad varje gång de trollar fram riktigt grymma maträtter, med tanke på våra förutsättningar här ombord.

 

Vi har ingen frys, och inget riktigt kylskåp (dock går det att lägga varorna längst ned i kölen, för där är det kallt som natten.). Vi har ett litet origo-kök och en vattenkokare som bara vill göra sitt jobb när vi är i hamn och har ström. Dessutom kortsluts elen alltid när vattenkokaren sitter i, så någon av oss måste stå vid elskåpet och slå på igen minst en gång var 30e sekund.

 

Johan äter inte rött kött, Becca är mjölkallergiker och jag laktosintolerant. Så kosten är nästintill vegansk, bortsätt från lite tonfisk och frukostägg.

 

Trots allt detta så äter vi strålande engelska frukostar, finmiddag och lunchrätter som jag aldrig skulle kunnat tillaga hemma. Tacka gudarna för att besättningen inte består av tre Sannor, för då hade vi nog svultit ihjäl, eller levt på nutellamackor och okokta nudlar. Det låter ju inte så gott, eller hur?


Dagens ord.

Testskedning på Hultsfred, i det ökända kisstältet. 
 

Guldskeda.

Utveckling på att Ligga Sked, (engelska: spooning) vilket innebär att två personer ligger och håller om varandra så att den ena vänder ryggen mot den andre, som två skedar passar i varandra.

 

Guldskeden uppkommer när många människor skedar i rad, och den sista (alternativt första) skeden ligger vänd med framsidan mot, istället för med baka'. Höjer gosfaktorn markant! Extra bra anpassat för festivalknök i tält, enligt säkra källor.

 

Kan även testas i dubbelsäng, på varmt gräs eller köksgolv. Rekommenderar dock att deltagarantalet överstiger två personer, då det annars bara räknas som vanligt kramgos.  


Sjön som blev vårt Everest.

 
 

Vissa dagar suger det att segla. Speciellt om båtskrället inte är helt sjövärdig, när man inte har fått några navigeringsinstrument och när det enda sjökortet ombord är orättat från 1988. Kvällsturen över Vättern blev en riktig mardröm. Vi åkte helt fel, körde i princip slut på motorn, höll på att gå på grund och var nästan på väg att ringa bärgningsbåt i all desperation. Men efter nio timmar kom vi äntligen fram till andra sidan av helvettessjön. Första och sista gången vi ses Vättern, det kan jag lova!


Ett alvjag.

 

Jag har en vän som faktiskt är lite mer begåvad än de flesta. Emanuel heter han, och är god som en sockerbit. Som studentpresent fick jag ett verk tillägnat mig! Blev så himla glad, finaste gåvan. Kanske blir en ny header snart, om jag lyckas komma underfund med hur man byter sånt.

 

Har ni inget bättre för er tycker jag allt ni borde kika in på Emanuels devianart, som ni hittar här.  


Ett sommarprat om mens.

 

På min bästasakermedsommaren-lista ligger sommar i P1 rysligt högt upp. Sitter du vid rodret är det svårt att läsa, men radio fungerar helt briljant. I måndags så var det Liv Strömquists tur att prata, och fy 17 vad bra det var! Sjukt feta låtar, vettigt innehåll och en dialekt som får mitt feministhjärta att slå ett par extra slag. Här har ni länken, in och lyssna med er!  

 

 


Brölvalla, vi möttes nästan.

 
Axel fick smaka på lite Fingal-love. Tror han uppskattade det. 
 

Jag tog mig till Bråvalla. Fast ett par dagar för tidigt. Igårkväll flydde vi från vår fina Fingal, satte oss på tåget till Norrköping och pre-festivalfestade med världens bästa Dennis och hans vänner. Det blev fotbollsspel, Power Hour och massa kramgospuss. Mötte dessutom gamla Emmabodarävar, som jag inte sett sedan 2011. Natten var grym, och lång. Men att hitta tillbaka till båten runt niotiden i morse var ändå värt, för solen stod högt och visade oss vägen.

 

Livet är rätt fint just nu, och jag hoppas att alla Bråvallianer får en grym festival. Även om det sticker lite i mitt Peace&Love-hjärta när jag tänker på hur Bråvallaångvälten mosade min första festival. Men sånt händer ibland.

 


Skilsmässodiket.

 
 
Hej alla goda! Tänkte bara ragga lite läsare till min jobb-blogg, där ni kan läsa mer detaljerat om vad om händer under arbetstid egentligen. Så klicka in dig här och läs om vad jag tycker om könsrollerna på kanalen. Så jävla PK <3
 
P.S: Har lagt vantarna på massa snygga och mindre charmerande bilder från Balen med stort B. Så fort jag har listat ut hur man sorterar bilder på min dropbox skall ni allt få kika.

En lång kanal.

 
 
 
 
 

Nu har snart en vecka av jobbet gått, och det är fint. Bor i världens minsta båt med Johan och Becca, som är godare än de flesta. Tyvärr ligger jag lite efter när det kommer till sömn, och är fortfarande sliten sedan Hultsfred. Som tur är får man vara skabbig på segelbåt, det hör lite till.

Just nu ligger vi i en liten hamn nära Söderköping, så vår resa genom Göta Kanal har börjat. Midsommarkvällen firade vi i just Söderköping, efter att ha seglat elva timmar i sträck. Vi var glada, drack fulöl och badade bastu hos främmande sörpingare. Helt klart en godkänd kväll.


Lite kropp.

 
 
 
 
 
 
 

Hej alla fina! Tänkte bara tipsa om en strålande tumblrblogg vid namn Hejkroppen! Gå in, läs lite, kolla lite bra citat och var glada över att ni är så jävla perfekta hela bunten.

 

Svårt att släppa taget.

Okej, jag kan inte hålla mig borta. Det går inte. Nu när min hektiska slutetpåvårenbörjanpåsommaren är över har jag litelite mer tid igen. När jag inte jobbar såklart. Sedan vi hördes sist har jag hunnit med att dansa sönder fötterna på Dans Dakar, besöka Sweden Rock för första gången och köra för många omgångar av Power Hour på Hultsfred. Mycket trevligt, men festivallivet sliter på kroppen.

 

Dessutom har jag tagit studenten! Hur häftigt är inte det? I hemmasydd sjömansklänning firade jag med min älskade klass att det faktiskt är över. Tre år av Den Seglande Gymnasieskolan är finito. Och firade, ja det gjorde vi definitivt. En helt briljant dag helt enkelt.

 

Sedan har jag börjat jobba också. Tillsammans med Johan, Becca och Ellen skall jag i sommar segla runt lite här och var för att skriva artiklar om Sveriges kust. Fingal (vår båt) är inte riktigt färdig än, så för tillfället hänger vi på Värmdö i Stockholms skärgård och sågar, tätar och har oss. Imorgon skall vi segla mot Nynäshamn och därifrån fortsätter vi in i Göta Kanal.

 

Ni vet redan att det går att följa oss på www.pakryss.se men jag varnar er alla för skabbiga bilder, för vem orkar fixa till sig när man är ute och seglar?

 

Här får ni lite slitna mobilbilder, på temat De senaste veckornas händelser.  

 
Lite bal med finaste Elin. 

Studentfirande med min stora kärlek. Vill ba' äta opp na'!

 Hela gänget är faktiskt rätt så asgoda. 
 
 
Och sen Hultsfred! Tor löser allt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hejdå för nu.

För tillfället får lilla bloggen sova. För just nu har jag så mycket med festivaler, studentande, gråt över att fel personer dör i Game of Thrones att göra att jag verkligen inte har någon tid över. Och bloggande skall vara kul, inte ses som ett måste. Men då och då kanske jag hittar lite tid. Kanske.

 

För övrigt skall jag blogga/skriva/segla/ha det gött för www.pakryss.se i sommar, ni kan ju alltid kolla in där om ni vill läsa om lite segling. Tror dock det kan bli ganska torrt och inte lite kärleksinlindat som allt jag skriver här. Men fortfarande bra som 17!

 

Puss ni fina!

 

 


Firestarter.

Hemma från en helt fantastisk festivalhelg i Stockholm. Just nu snurrar mitt huvud av alltalltallt jag vill skriva. Får ta det imorgon helt enkelt, för klockan börjar bli mycket. Men, så länge får ni sötaste videon ever från Småstjärnorna, som ändå har lite DansDakartema. Titta och njut!

 

Är för övrigt så trött att jag inte minns hur man får in youtupeklipp direkt i bloggen, så ni får helt enkelt klicka er vidare på följande länk:  http://www.youtube.com/watch?v=NA5HXXWXhJE